Diş Beyazlatmak (bleaching) dişlerin yüzeyinde, yani gözenekli mine tabakasında oluşan renkli organik-inorganik ve mineral maddelerden kaynaklı renk bozulmalarını diş beyazlatma jelleri ve lazer uygulamasıyla temizlenerek doğal rengine kavuşturulmasıdır.
Günümüzde diş hekimliği hızla gelişen teknolojiden faydalanarak daha başarılı ve güvenli yöntemlerle diş beyazlatma yapmak mümkün olmuştur. Doğal rengini kaybeden dişleri tekrar eski haline getirmek için birden fazla yöntem uygulanmaktadır. Bazı özel durumlar dışında hemen herkesin dişlerindeki renklenmelerden kurtulması ve doğal sağlıklı beyaz dişlere kavuşması mümkündür.
Diş beyazlatma tedavisine başlamadan önce diş hekiminiz dişetinizin durumunu ve diş renginizi kontrol eder. Öncelikle diş etlerinizde herhangi bir enfeksiyon veya diş taşı varsa önce bunların tedavisi yapılıp tamamlanır. Daha sonra dişinizin yapısına ve rengine göre güvenli ve uygun olan diş beyazlatma yöntemi diş hekiminiz tarafından seçilir.
Yukarıdaki paragrafta anlatmış olduğumuz klinikte diş beyazlatma dışında evde diş beyazlatma yöntemi dediğimiz hastanın kendi kendine uyguladığı hekim tarafından hazırlanan bir plak ve jel yardımıyla yapılan bir yöntem daha vardır. Bu beyazlatma yöntemi belli düzeydeki diş renklenmelerinde etkili olabilmekle beraber günümüzde daha az tercih edilmektedir. Bunun sebebi klinikte uygulanan yöntemlerin başarısı ve gelişen teknolojiyle birlikte kısalan tedavi süreleridir.