Yerleştirilen implant sayısına ve ağız yapısının durumuna göre kişiye değişik protezler uygulanabilir. Bu protezler hareketli veya sabit olabilir.Hareketli protezlerin tutuculuğunu sağlamak için yapılan uygulamalarda daha az sayıda implanta ihtiyaç duyulması en büyük avantajıdır. İmplantların üzerine yerleştirilen topuzlar vasıtasıyla tutuculuk sağlanır. Bu topuz protezin içine kilitlenir. Bu mekanizma sonucunda hareketli protezin tutuculuğu mükemmel olur ve hastaya sabit protez kullanıyormuş hissi verir.
Alt çenede damak kullanan hastaya iki adet implant yapılarak, protezin dil tarafından çıkarılması ve oynaması engelenir. Üst çeneye yerleştirilecek üç-dört implantla yine kişi hareketli protez kullanır, ancak damak tamamen açık bırakılır ve tutuculuk mükemmel sağlandığı için kişiye sabit protez kullanıyormuş hissi verir.
Sabit protez uygulamak için de yine yeteri kadar implant çene kemğine yerleştirilir, belli süre beklendikten sonra yapay köklerin üzerine kesik diş formunda yapılar vidalanır. Bu vidaların üzerine de porselen kron ve köprüler yapıştırılır. Tek veya birden fazla hatta tam diş eksikliği vakalarında uygulanabilir. Sabir protez yapılan hastalarda kişi protezi takıp çıkarmaz ve implant üstüne yapılan protezi kendi dişi gibi algılar. Sabit protez için uygulanan implantlarda hastanın sağlam
dişlerinin kesilmesine gerek kalmaz