• Greyfurt rejimi - Sabah kahvaltısı: Şekersiz yarım greyfurt, isteğe göre pişmiş iki yumurta, iki dilim yağsız pastırma, sütsüz kahve ya da çay.
Öğle yemeği: Yarım greyfurt, unsuz ve sossuz olmak koşuluyla istendiği kadar ve isteğe göre pişirilmiş et, yeşil salata, şekersiz ve sütsüz çay ya da kahve.
Akşam yemeği: Yarım greyfurt, sossuz ve unsuz olmak koşuluyla istendiği kadar ve isteğe göre pişirilmiş et ya da balık. Yatmadan önce acıkılırsa bir greyfurt suyu ya da bir bardak yağsız süt içilebilir.
Greyfurtun rejimde kullanılmasının hiçbir bilimsel açıklaması yoktur. Greyfurtun rejim yaparken yararları üzerine öne sürülen görüşler ticari amaç dışında bir anlam taşımaz. Greyfurtun potasyum ve C vitamini bakımından zengin olması zayıflatıcı olduğu anlamına gelmez. Ayrıca yağ yakıcı etkisi olduğu da hiçbir bilimsel temele dayanmamaktadır.
• Karbonhidrat rejimi - Bu rejim için önerilen listelerden biri örnek olarak alınmıştır.
Sabah kahvaltısı: Bir limon sıkılarak hazırlanan limonata, isteğe göre pişirilmiş iki yumurta, süt kreması ve sakarinle birlikte kahve ya da çay.
Öğle yemeği: Alkollü sert bir içki, tavuk, büyük bir parça biftek, tereyağlı yeşil fasulye, peynir, 20 gr ekmek, sakarinli kahve.
Akşam yemeği: Alkollü sert bir içki, tereyağlı alabalık, kuzu kızartması, tereyağlı kuşkonmaz, salata, peynir, 20 gr ekmek, yarım şişe şarap, sakarinli kahve.
Bütün bu “Tanrı nimetleri” yalnızca 59,8 gr karbonhidrat içerir. Rejimin dayandığı bilimsel temeli de bu oluşturur. Ne yenirse yensin, her besin içerdiği karbonhidrat miktarına göre denetlenmelidir. Bunun dışında beslenme isteğe göre serbestçe düzenlenebilir.
İstendiği kadar tereyağı, et, alkol alınabilir. Bu beslenmeyle ekmek, makarna, pirinç, patates, unlu yiyecekler ve sebzeler neredeyse tamama yakın bir düzeyde azaltılmakta, yeşillikler ve meyve de önemli ölçüde kısıtlanmaktadır.
Uzmanlara göre kan şekerinin düştüğü ve kanda kolesterolün aşırı yüksek olduğu durumlarda kesinlikle uygulanmaması gerekir. Ketoz (kanda keton cisimcikleri nin artması) kaçınılmaz biçimde ortaya çıkabilir. Ketozlu hastanın görünürde bir sağlık sorunu yoktur. Üstelik rahatsız edici açlık duygusunu ortadan kaldırarak kişiye zindelik duygusu verebilir. Ama ketoz, karaciğerin işlevlerini bozan tehlikeli bir oluşumdur. Dahası bu rejim kanda kolesterol, yağ ve ürik asit düzeyinin tehlikeli biçimde yükselmesine yol açar.
• Patates rejimi - En çok 1.000 kalori almayı öngören bu rejim tek bir besinin tüketimine dayanır. Uygulama süresi 36 saattir. Haftada bir kez uygulanır. Saat 8.00’de bir çay kaşığı şekerle tatlandırılmış bir fincan kahve, 9.00-13.00 arasında bir bardak maden suyu, 13.00’te kabuklu olarak suda haşlanmış, limon ya da sirkeyle tatlandrılmış, tuzsuz patates (genenikle 1/2 kg). 14.00-20.00 arasında 1-2 bardak madensuyu, 20.00’de daha önce belirtilen miktarda ve aynı biçimde hazırlanmış patates alınır. Aynı program ertesi gün saat 20.00’ye değin uygulanır.
Bu biçimde uygulanan rejim pek zararlı değildir. Çünkü haftada 36 saatle sınırlıdır. Ama zayıflatıcı sonuçları son derece rastlantısaldır. Hastanın 10-20 kg vermesinin gerektiği durumlarda pek bir sonuç vermez.