Sütdişlerinin korunması, doğru konumlarında kalmalarının sağlanması, bozuklukların erken tanısı ve tedavisi gerekir. Çene kapanma bozukluklarının önlenmesinde sütdişlerinin bakımı da önemli bir yer tutar. Çürük olsalar bile sütdişlerini korumak gerekir.
Özellikle yan dişlerin korunması çok önemlidir. Korunamayacak ölçüde çürümüş dişler çekildikten sonra geriye kalan boşlukların hareketli ya da sabit protezlerle doldurulması gerekir.
Dişlerin birbiri üzerine binme bozukluklan sütdişlerinin çıktığı andan başlayarak kontrol edilmeli, sütdişleri ve kalıcı dişlerin birlikte görüldüğü geçiş evresinde bu konuya daha da büyük bir önem verilmelidir. En sık gözden kaçan çene kapanma bozuklukları ön ve yanlara doğru çapraz çiğnemedir. Çene kemiklerinin gelişmesini etkileyen bu bozukluklar basit ağıziçi aletler kullanılarak düzeltilebilir. Gerçekten bozukluk yalnızca çiğneme yüzeylerinin birbirine kusurlu bir biçimde değmesiyle sınırlı olabilir. Bu durum düzeltilmezse çene kemiğinde bozukluklara yol açabilir.
Belirli dişlerle sınırlı kalmayıp bütün dişleri ilgilendiren hatalı ağız kapanması söz konusuysa bozukluğun derecesi ya da ağırlığı hatalı kapanmanın o ana kadar çene kemiklerinde yarattığı etkiye bağlıdır. Genellikle düzgün olarak yerleşmemiş altçene dişlerin yanlara doğru gelişmesini engellediği için üstçene kemiğinin dar kalmasına yol açar. Üstçeneyi genişletmeye yönelik girişimler hem bu kemiğin doğal büyümesini sağlar, hem de çocuğu çok daha ağır kemik bozukluklarından korur.