Evliliklerde eşlerin anlaşmazlıkları çocukların sıkıntılı ruh haline girmelerine sebep oluyor. Duygu ve düşünce sistemleri bozuluyor ve günlük yaşantıları çıkmaza girmeye çok erken yaşlarda başlıyorlar. Ebeveynler çocuklarının yanında her ne kadar öfke ve tartışmalarını gizlemeye çalışsalar da evdeki gergin hava duygusal bozulmaya etkendir.
Korku ve endişeye kapılıp üzüüntü duyarlar ve hırçınlaşırlar. Vücut kimyası bozulmaya başlar ve çocukta uykusuzluk ile ilk sinyallerini verir, artık çocuğun hayatını olumsuz etkilediğini ve ona vereceği zararları görebilirsiniz.
Belki anne-baba arasındaki tartışmalar kendilerince sadece tartışmadır ama çocuklar için o kadar basit olamaz, mutlaka derin izler bıraktığını düşünmelidir aileler. Öfkeli ve tepkisel hale dönüşecektir. Çocukların bu duruma alışmadıkları aksine uzmanlarca çocukların daha duyarlı olduklarının gözlemlendiği belirtiliyor.
Aileler mümkün olduğunca çatışmalarını ya da olabilecek sert tartışmalarını çocuklarından uzakta yapmalı. Eğer onların yanında tartışma başlıyorsa mutlaka tatlıya bağlandığını da çocuklarınıza ispat etmelisiniz. Bu çocuğunuza güven verecektir.
Çocuğunuzun mutlu olması için sizin çaba göstermeniz gerekiyor, sorunları yansıtmamalısınız ve tartışmalar büyük boyutlara ulaşmamalı. Özellikle gelişme çağındayken büyüme hormonlarının üretilmesi tamamen mutlu olmasıyla ilgilidir. Çocuğunuzun planlama ve organizasyondaki gelişimini tamamlaması da sevinç ve mutluluk duygularıyla bağlantılı, beynindeki bu kısımlar da harekete geçiyor.