Bölgesel masajın Önde gelen uzmanlarından Amerikalı Eunice D. Ingham’a göre masaj başparmakla baskı uygulayarak yapılmalı, bastırma hareketi bir avuç içindeki kesme şekeri öbür elin başparmağıyla ezerek toz haline getirme hareketine benzemelidir. Masaj yapacak ve uygulanacak kişilerin her ikisinin de duruşu çok önemlidir. Masaj yapılacak kişi için en iyi duruş yüzüstü yatarak dizlerinin altına bir yastık koymak ve ayağını masaj yapanın dizleri üzerine uzatmaktır. Masaj yapan ise en rahat hareket edebileceği konumu almalıdır. Masaj yapılırken başparmağın ya da Öbür parmakların hareketi yavaş, derin ve dairesel olmalıdır. Masaja başlamadan önce ise masaj yapacak kişinin her bir ayağı elleri arasına alıp en az bir dakika süreyle ovuşturarak güven sağlaması yerinde olur. Bu arada masaj yapılacak kişi de iki-üç derin soluk alıp gevşeyerek girişime hazırlanır.
Bölgesel masajda masaj yapanla uygulanan kişi arasında gerçek bir enerji alışverişi gerçekleşecek, aralarında bir tür birlik oluşacaktır. Bu nedenle masaj yapanın da gevşemesi ve masaj sırasında hastasıyla,uyum içinde soluk alıp vermesi önerilir. Masaj yapan kişi için her zaman hastasından gelen negatif enerjiyle yüklenme olasılığı vardır.
Ama bu tehlike görece basit bir önlemle giderilebilir; dirseklerinin çevresinde beyaz bir ışığın parladığını hayal etmek ve bu ışığın bir kalkan gibi tam bir korunma sağladığını kendi kendine yinelemek kişiyi rahatlatır. Bütün önlemlere karşın, masaj yaparken yorgunluk ve gerginlik hissedilirse, bu duyguları uzaklaştırmak için elle birkaç damla suyu uzaklaştırmak ister gibi kararlı hareketler yapmak yeter. Her seanstan sonra elleri yıkamak ve bir süre soğuk suda tutmak masaj yapanın gevşemesine yardım eder.
Bölgesel masajın süresi ise amacına göre değişir. Amaç yalnızca hastayı gevşetmekse masaj süresi her ayağa yarımşar saatten bir saati bulabilir. Buna karşılık amaç tedaviyse hastayı aşırı ölçüde uyarmadan kaçınmak gerekir ve masaj süresi her ayakta 15 dakikayı geçmemelidir; belli bir bölgeye birkaç dakika masaj yapıp aynı seansta bu bölgeye yeniden dönülmesi daha iyi sonuç verir.
Masaj sırasında açığa çıkan toksinlerin vücutta yok edilmesi gerekir. Bu maddelerin tehlikeli olacak ölçüde birikmesini önlemek için seansların arasını açmak yerinde olur. Her seansın ardından kısa bir dinlenme ya da hafif bir uyku da önerilebilir. Uzman ellerde ve akut bir hastalık durumunda bölgesel masaj günde birçok kez yinelenebilir.
El masajı da ayak masajı gibi uygulanır, ama ellerde istenen bölgelerin bulunması daha güçtür. Buna karşılık el masajı her zaman ve hemen her yerde yapılabilir; özellikle de insanın kendi kendine uygulayabilmesi nedeniyle büyük bir üstünlüğü vardır. Bununla birlikte stratejik noktaları bulmak, ustalıkla yapılacak hareketleri öğrenmek kesinlikle zorunludur. Yalnızca deneyimle edinilen bu bilgi acil durumlarda el masajının kusursuz bir tedavi oluşturmasını sağlar.
Tedavinin başarısı uygulamadaki ustalığa bağlıdır. Temel kural gerginliği azaltmak ve ilgili bölgeye kan akımını kolaylaştırmaktır. Konunun uzmanlarına göre refleks etkinliği ince enerji akımını da uyarmakta ve böylece bütün organizmayı canlandırmaktadır.
Tedavi edilen kişinin yaşı ve genel durumu da kuşkusuz iyileşme hızını etkiler. Eğer rahatsızlık eskiyse, zayıf düşmüş ve hasta hücrelerin yenilenmesi zaman alacaktır. Bölgesel masaj çok küçük çocuklardan çok yaşlılara kadar her yaştaki insanlar için yararlıdır. Çok küçük çocuklarda ayak tabanının hafifçe ovuşturulması yeterlidir. Büyük çocuklara yapılacak masaj da erişkinlere yapılandan hafif olmalıdır.