Anne sütünde insan türüne özgü bağışıklık maddeleri vardır. Bu maddeler ilk günlerde çocuğu hastalıklardan koruduğu için anne sütünün değeri inek sütüne oranla çok fazladır. Emzirme tekniğini bilmek, oldukça önemli bir konudur. Doğumdan 6-12 saat sonra ilk emzirme yapılır ve 3-4 saatte bir emzirmeye devam olunur.
Gece 8 saatlik ara verilir. İlk günlerde çocuk gerekli gıdayı anne sütünden alamıyorsa, kilo ve su kaybını önlemek için arada şekerli su verilmelidir.
Emzirme 10-15 dakikayı geçmemelidir. Uzun süre emzirmeler, meme başında çatlamalara ve dolayısıyla meme iltihaplarına yol açabilir. Zaten çocuk gerekli sütü 10-15 dakika içerisinde alır. Çocuk,memeleri boşaltamıyorsa sütün triley denen bir pompa ile alınmasına gayret edilmelidir. Emzirme esnasında meme başı tamamıyla çocuğun ağzına girmeli, fakat burnundan nefes almaya devam edebilmesi için burun delikleri serbest bırakılmalıdır. Emzirmeden önce, bir bardak suya bir çay kaşığı karbonat konarak hazırlanan karışım ile meme başı yıkanarak steril bir gazlı bezle kurulanmalıdır. Emzirme bitince meme başlarına koruyucu bir pomat sürülerek yine temiz bir gazlı bezle örtülmelidir.