• Kabızlık - Hemen her zaman rastlanan ve ilacın uzun süreli uygulanmasında düzelmeyen bir yan etkidir. Hareketliliği düzenli olarak artırmak, ağız yoluyla bol miktarda sıvı almak ve dışkı kütlesini artırıcı maddelerin (kepek, tahıllar) tüketimini artırmak yararlı olabilir. Bunlarla birlikte gerekirse daha etkili olan bağırsak yumuşatıcılar kullanılabilir. Hastanın en az iki-üç günde bir tuvalete çıkmasını sağlamak gerekir.
• Bulantı - İlaç uzun süre kullanıldığında, bulantı yan etkisi baş gösterebilir. Bu, bulantı için kullanılan ilaçlarla kolayca giderilebilir.
• Sakinleştirici etki - Yüksek dozda afyon türevi kullanılmasına ya da metadon ve levorfanol gibi uzun süre etkili afyon türevlerinin birikmesine bağlı olarak oldukça sık ortaya çıkan bir belirtidir. Bu belirtinin devam ettiği durumlarda, etki süresi daha kısa ve düşük dozda ilaç verilmesi yararlı olabilir. Sakinleştirici etki ön plandaysa, bunu gidermede amfetaminler yararlı olabilir.
• Solunum baskılanması - Potansiyel olarak en ağır yan etkidir, ama buna karşı hemen direnç gelişir. Daha önce afyon türevi ilaç kullanmamış olan bir hastaya bu tedavi ilk kez uygulandığında, yaşam belirtilerinin sık olarak kontrol edilmesi önerilir.