Ozon Tedavisi Nedir?
Ozon tedavisi oksijen pigmentleri aracılığı ile yapılan bir tedavi yöntemidir. Ozon tedavisinde genellikle yakıcı maddeler kulanıdır. Bu yüzdende ozon tedavisindeki temel amaç bakterileri ve bakterileri yakarak yok etmek işlemidir. Ozon tedavisi günümüzde birçok hastalıkla kullanılmaktadır. %100 başarıya ulaşmasa da birçok hastalığın tedavisinde olumlu sonuç göstermeyi başarmıştır.
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisi için oksijen pigmentleri sıkıştırılarak çeşitli ilaçlar oluşturulur. Bu ilaçlar vücuda entegre edilerek hastalığın yok edilmesi için hazırlanır. 3 farklı aşama içersinde uygulanabilir. İlk aşamada ilacın hazırlanıp gerekli vitaminlerle birleştirilerek hastanın vücuduna verilmesi işlemi yapılır. İkinci aşamada ise hastada ozon tedavisi için gerekli işlemler yapılır. Üçüncü aşamada ise tedavi bitirilir ve hastanın istirahat etmesine izin verilerek sonuç beklenir.
Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
Ozon tedavisinin özellikle
kanser hastalığı gibi yoğun bakteri, parazit ve virüs gibi varlıkların açtığı hastalıklarda yok etme metodu olarak kullanılmasıdır. Kısa sürede hastalıklarda sonuç vermektedir. Tedavisi kısa sürede yapıldığından çok fazla acı çekilmez.
Ozon Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?
Ozon tedavisin belirli yan etkileri vardır. Bu yan etkiler genellikle vücutsal fonksiyonlarda zayıflama, ufak çaplı organlarda yanmadan oluşan hasarlardır. Bunların yanı sıra tedaviden sonra gelen sonuç safhasında belirli bir süre hastanın organlarında ağrı oluşturabilir. Dolaşım yolu hastalıkları için yapılan tedavilerde bu ağrılara sıkça rastlanabilir. Büyük yaraların kapatılması için kullanıldığında ise yarayı belirli bir süre derin bir şekilde kanatabilir. Bu yüzdende kansızlık hastalığı olan kişiler için pek fazla tercih edilmez.
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılabilir?
Ozon tedavisi dolaşım yolu hastalıklarında, kanser tedavisinde, virüs gibi tehlikeli canlıların sebep olduğu hastalıklarda, hepatit hastalıklarında ve derin yaraların kapatılmasında kullanılabilir. Bu tür hastalıklarda kullanılması durumunda yüksek oranda başarı göstermektedir.