Gebelerde hemoroid özellikle karın içi basıncın iyice arttığı son 3 ayda daha sık ortaya çıkar. Evre II – III ve hatta direk IV şeklinde ortaya çıkabilir. Gebelikte hemoroid badiresinin daha kolay atlatılması için, kabız kalmamak, bol su içmek, bol lifli gıdalar tüketmek ve hastanın gebelik ayına uygun egzersiz yapılması gerekir. Buna rağmen bazı hastalarda acil sorunlar ortaya çıkabilir. Ağrılı durumlarda, sıcak veya ılık suyla oturma banyosu, dışarı çıkan memelerin kayganlaştırıcı bir pomad yardımıyla içeri itilmesi hastayı rahatlatabilir. Bu şekilde şikayetleri geçmeyen hastaları bir genel cerrahi uzmanına başvurmaları iyi olur. Gebelik süreci içinde hemoroidlerin cerrahi tedavisi çok acil bazı durumlar dışında yapılmaz.
Hemoroid yakınmaları doğumu takiben genellikle düzelir veya en azından geriler. Şikayetlerin tam olarak geçmemesi durumunda da, cerrahi muayene ile gebelikte kullanılamayan bazı ilaçların tedaviye sokulması mümkün olabilir. Gebelik sonrası tedaviye rağmen hastanın tamamen düzelmediği nadir durumlarda, hastalık evre III veya evre IV şeklinde sürüyorsa, cerrahi tedavi yapılması kaçınılmaz olur.
Hemoroid ameliyatları yüz güldürücü ameliyatlardır. Nüks oranları düşüktür ve hemen hemen hastaların tamamının ameliyattan sonra fayda gördükleri bilinmektedir.