Beyin felci tedavisinde amaç rahatsızlığın zaman içerisinde ilerlemesini önlemektir. Malesef beyin felci iyileştirecek bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır ve rahatsızlığa bağlı olarak birçok komplikasyon ortaya çıkabilir. Bu komplikasyonlar arasında eklem problemleri ve yavaş gelişim gibi sorunlar yer almaktadır.
Beyin felci tedavisi kişinin ihtiyaçlarına ve durumuna göre değişiklik gösterir. Fiziksel terapi beyin felci geçiren kişi için en etkili tedavi yöntemlerinden birisidir. Bazı egzersizlerin yardımı ile kaslar eğitilir ve kişinin dengesi, güçü ve hareketliliği kolaylaşır. Rahatsızlık hastanın eklem hareketlerinde kısıtlamalara neden olabilir. Bu problemi çözmenin en önemli yöntemlerinden bir tanesi esneme hareketleri yapmaktır. Fiziksel terapi genellikle hastada rahatsızlığın belirtileri ortaya çıkar çıkmaz uygulanmaya başlanır. Birçok durumda fiziksel terapi yıllar sürebilir.
Bazı ilaç tedavileri de hastanın kaslarını gevşetmeye yardımcı olmak amacı ile kullanılır. Botoks veya Phenol gibi ilaçlar kaslardaki kasılmaları iyileştirmek için uygulanabilir. Bununla birlikte hasta nöbet geçiriyorsa bazı antikonvülsan ilaçlar kullanılabilir. Beyin felci olan çocuklarda kaslar yeteri kadar gelişemez. Bu durum ileride çocuğun kemiklerinde ve buna bağlı olarak dengesinde sorunlara yol açar. Bazı özel Ortotik teller fiziksel tedavi ile birlikte rahatsızlığın belirtilerini önlemeye yardımcı olur.
Birçok kişi günümüzde rahatsızlıkla baş etmek için ameliyat yöntemine baş vurmaktadır. Rahatsızlığı bulunan birçok çocuk için ameliyat yöntemi önerilmektedir. Ameliyat genellikle rahatsızlığın belirtilerini azaltmak için uygulanır. Eklem, kas, sinir ve tendonlar üzerinde uygulanan ameliyatlar ile hastaların daha rahat hareket etmeleri ve günlük yaşamlarını daha kolay sürdürmeleri sağlanır.