Bronzlaşmak için sıcakların gelmesini beklemeye, havuzlara, denize koşmaya gerek kalmadı.
Solaryum bizi sıcakları bekleme derdinden kurtarıyor. İnsanlar cilt tiplerine göre güneş ışınlarına karşı değişik şekilde tepki gösterirler. Güneş ve solaryum ışınları ile dost olabilmek için cilt tipinin iyi tanınması gerekir. Dünya üzerinde 6 değişik cilt tipi dikkate alınırken, Avrupa’da bunlardan sadece ilk dördü görülür.
Cilt Tipi – 1 ( Orta Avrupa’lıların ortalama % 2’si ): Çok açık cilt rengi, kızıl saçlar, mavi gözler, güneş yanmasına çok eğilimli.
Cilt Tipi – 2 ( Orta Avrupa’lıların Ortalama % 12’si ): Açık cilt rengi, sarı ile açık kahverengi arası saç rengi, maviden griye doğru veya yeşil renkte gözler, güneş yanmasına eğilimli.
Cilt Tipi – 3 ( Orta Avrupa’lıların Ortalama % 78’i ): Buğday rengi cilt,koyu sarışından kahverengiye kadar saç rengi, gri ile kahverengi arası göz rengi, güneş yanığına orta derecede eğilimli.
Cilt Tipi – 4 ( Orta Avrupa’lıların Ortalama % 8’i ): Açık kahverengi ile koyu kahverengi arasında cilt rengi, saçlar ve gözler koyu renkte, güneş yanığı tehlikesi yok denecek kadar az.
Bronzluk vücudun kendini güneş ışınlarına karşı koruyan bir oluşumu olup, cildin ışıktan koruyucu önlemleri (pigmentleme ve ışık seti ) tam manasıyla oluştuğunda 40 kat gücünde bir ışıktan korunma sağlanmış olur.
Solaryum cihazında gerçekleşen bronzlaşmada yaşanan olaylar doğal bronzlaşmadaki olaylarla aynı olup, çok değişken olabilen doğal güneş ışınlarının aksine
solaryum ile güneşlenme sırasında bu ışınlar istediğimiz şekilde ayarlanabilir.
İlkbaharda Solaryum: İlkbahar yorgunluğuna karşı etkilidir. Cilde özgü bir ışık korunması sağlar. Cildi yaz mevsimine hazırlar.
Sonbaharda Solaryum: Yaz mevsimini uzatır. Sağlıklı ve dinlenmiş bir görüntü sağlar. Kışa hazırlar.
Yazın Solaryum: Tatile hazırlar. Evde geçirilecek bir tatil için teselli eder. Yaz sıcağı olmadan bronzlaştırır.
Kışın Solaryum: Daha iyi bir moral için ortam hazırlar. Sağlığı güçlendirir. Dinamik- aktif bir görünüm sağlar.